Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf donderdagavond 19 tot en met zondagochtend 22 mei herstellingswerken uit nabij het op- en afrittencomplex 24 Geel-Oost van de E313.

De rijstroken van de snelweg richting Antwerpen, parallel aan het complex, krijgen een nieuwe laag asfalt.

Het wegdek van de snelweg aan het op- en afrittencomplex richting Antwerpen verkeert in slechte staat en wordt daarom tijdens het weekend vernieuwd. De tak van het complex in de rijrichting van Hasselt werd eerder al onder handen genomen.

Een overzicht van de fasering:

De werkzaamheden starten op donderdagavond 19 mei. De aannemer verwijdert tot vrijdagochtend 5 uur de bestaande asfaltlaag. Het doorgaande verkeer moet plaatselijk over één rijstrook, de op- en afrit worden afgesloten.

Om de hinder overdag tijdens de werkweek beperkt te houden, vinden de volgende reeks werkzaamheden pas plaats na de avondspits. En dat betekent dat het verkeer vrijdag (overdag) over twee rijstroken kan. Ook het op- en afrittencomplex blijft bereikbaar.

Vrijdagavond vanaf 20 uur beginnen de effectieve herstellingswerken. Het verkeer moet tijdens het weekend over één rijstrook en het op- en afrittencomplex blijft tijdens de ingreep afgesloten. Zondagochtend 5 uur is alle hinder achter de rug.

Zowel in de nacht van donderdag op vrijdag als in het weekend wordt het op- en afrittencomplex afgesloten. Wie van of op de snelweg moet zijn, rijdt om via op- en afrit 23 Geel West. Daar volgen automobilisten de calamiteitenroute F via de Bell Telephonelaan richting Geel-Oost.